Mijn lijst met blogs

donderdag 17 mei 2012

270

Het was droog, een vrije dag en dat waren de twee voorwaarden voor een middagje snorren in de kop. Wat dat is? Snorren in de kop is het verhuurbedrijf in het stationsgebouw van Steenwijk. Bij Snorren in de kop huur je niet een gewone, ‘pruttelende’, zwarte snorfiets, maar een hippe gele elektrische, die met gemak 25 kilometer per uur haalt. Alleen dan zonder veel lawaai. Het enige dat je hoort is het draaien van de wielen en het suizen van de wind!
Naast een e-snorfiets zijn er bijvoorbeeld ook fietsen met trapondersteuning te huur bij Snorren in de kop, maar wij gingen voor het lollige, luie ‘werk’.
Oh, en dan zijn er ook nog allemaal verschillende arrangementen inclusief de e-snorfiets te kiezen, met bijvoorbeeld entree tot een museum of een culinair arrangement met het voorgerecht in restaurant a, het hoofdgerecht in restaurant b en het nagerecht in restaurant c, maar dat hebben we vandaag allemaal even niet gedaan. Wij kozen voor een tocht op de e-snorfiets van Steenwijk via Giethoorn naar Dwarsgracht en vervolgens via Giethoorn weer terug naar Steenwijk.

Was het héél mooi zonnig weer geweest dan waren we absoluut langer onderweg geweest. Hadden we eens een picknickbankje bezet – niet om uit te rusten want op de e-snorfiets hoef je helemaal niet te trappen – en zeker een terrasje gepakt. Heerlijk… rosétje in de zon, olijfje erbij. Of een witbiertje/rosébiertje met een cheesestick… een koude witte wijn met een stokbroodje met wat tapenade… een… ach ik kan allemaal lekkere dingen noemen die op een zomerse dag op een terras goddelijk smaken, maar het was vandaag gewoon niet zonnig en warm. Het was hooguit 15 graden Celsius. We zaten met de sjaal om en de handschoenen aan op de e-snorfiets! Waardoor het overigens prima te doen was. Vandaag was het een dag om ergens binnen een lunch te gebruiken met een kop hete thee of chocolademelk. En dat hebben we dan ook gehad bij Poppie’s in Giethoorn (niet die chocolademelk hoor, overdrijven is ook een vak).

Van toeren op de e-snorfiets zou je kunnen denken dat het suf is, iets voor AOW-ers, of voor groepen ingeslapen ambtenaren die voor hun jaarlijkse personeelsuitje een niet al te inspannende bezigheid moeten verzinnen. Maar dat is dan echt te beperkt gedacht. Natuurlijk is e-snorfietsen ook leuk voor AOW-ers en voor groepjes ambtenaren. Daar is niets verkeerd aan gedacht. Maar het éérste deel van de eerste zin van deze alinea klopt niet: e-snorfietsen is namelijk helemaal niet suf! Zelf had ik ook niet dat beeld hoor, anders was ik vandaag niet op het kekke, gele tweewielertje gestapt. Ik richt mij nu even tot de mensen die een ander idee, een andere verwachting of een ander beeld erbij hebben of hadden tot het lezen van deze blog.

Ik kan e-snorren van harte aanbevelen: aan eenzame ‘fietsers’ die anders kromgebogen over het stuur tegen de wind een recreatieve tocht hadden zullen maken. Aan tweetallen die eropuit willen. Aan groepjes vriendinnen die wel eens iets anders willen dan samen een borrel drinken. Aan gezinnen en families die de banden weer eens wat willen aanhalen. Aan personeelsverenigingen die iets nieuws moeten verzinnen. Aan… nou gewoon iedereen.
Kijk maar eens op: http://www.snorrenindekop.nl/

En Jitze en Tineke: bedankt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten