Mijn lijst met blogs

vrijdag 17 januari 2014

286



Waarschuwing vooraf: dit kan alleen leuk zijn voor degenen die ‘Wie is de mol’ volgen.

Ja, het mol-seizoen is weer begonnen.
Na drie afleveringen kijken en vooral eindeloos terugkijken durf ik met een bijna 100%-zekerheid te stellen, dat Sofie de mol is!
Overigens: zeggen behaalde successen in het verleden nog iets? Vorig jaar was ik vrij vroeg in het mol-seizoen ervan overtuigd dat het Kees Tol de mol was… en hij was het!
Terug naar dit seizoen.
Welke aanwijzingen bevestigen voor mij, mijn idee dat het Sofie is?
Wat zuigt mij wellicht steeds verder in de tunnel die Sofie heet?

In aflevering 1 worden per boot brieven bezorgd. In verschillende brievenbussen worden meerdere brieven neergelegd, maar slecht bij één brievenbus zien we duidelijk wat er op de enveloppen staat: Freek, Sofie en Suus (Susan). Ik ben er dus van overtuigd dat die drie deelnemers in de finale staan. Eén van deze drie is de mol.

Presentator Art Rooijakkers staat vervolgens op een boot die de Aqua Luna heet. Aqua is zoals algemeen bekend water. En wat zijn we met water? Wijs!
Wees wijs met water.
Laat de naam ‘Sofie’ nu ‘wijs’ betekenen.

Bij de eerste opdracht moeten de deelnemers in tweetallen, binnen een half uur geld ophalen in een bepaalde detailhandel én zich melden bij het politiebureau. Het ene duo moet naar een groentezaak, een ander duo naar een winkel met bruidsartikelen (ofzo) én ook moet er een duo naar een bepaalde de stomerij. Deze stomerij vindt het duo Aaf-Sofie overigens niet. Eigenlijk vindt maar één duo geld en vier duo’s niks. Niet heel bijzonder dus… maar: direct na de opdracht zien we een ‘willekeurig’ shot in een drukke straat en daar rijdt pontificaal in het midden van het beeld een zwarte bus met reclame van: superdry. Een dry cleaner, neem ik aan. Oftewel één van het duo Aaf-Sofie is de mol.

Even tussendoor: deze eerste aflevering heet schijnbeweging. Bij de tweede opdracht moeten nieuw gevormde duo’s, in donker Hong Kong, naar elkaar seinen met zaklantaarns en een laserpen. Er wordt geknipperd, er wordt gezwaaid… en de enige die oppert dat het misschien goed is om letters te maken met lamplicht is Sofie. Zij zorgt ervoor dat er ‘schijnbewegingen’ gemaakt worden. Ze is óók degene die zegt: “Misschien heeft de laser er niks mee te maken…”
Terwijl het juist om dat ene laserpennetje gaat op dat moment! Typisch een mol-opmerking.

Dan aflevering 2. Deze heet vindingrijk en wie vindt die felbegeerde, nieuwe, ‘dodelijke’ zwarte vrijstelling? Sofie! Dat kan bijna geen toeval zijn. En ook nog keihard liegen tegen de andere kandidaten: “Ik heb ‘m ook  niet gepakt!”
In de opdracht daarvóór heb ik dan al –tig bevestigingen van mijn vermoeden gevonden. Tijdens die opdrachten moest op vijf plekken in een oud kantoor-/fabriekspand geld gevonden worden. Dat was niet een kwestie van ophalen, maar: ruimte zoeken, opdracht vervullen en geld meenemen. Wie de uitvoering van die opdracht heeft gezien die moet beamen dat Sofie dé mol is:

  • samen met Jennifer vindt zij geld = vindingrijk = titel van de aflevering;
  • zij doet samen met Jennifer de opdracht ‘kruiplabyrint’. Logisch dat de mol juist deze opdracht deed: kruipen onder de grond is zijn lust en zijn leven! Ik denk dat het alleen een klein beetje tegen zat voor Sofie: die Jennifer was haar nét te snel af. Dat moet balen geweest zijn;
  • terug in de ‘control room’ en aan de portofoon was Sofie alléén maar aan het vertragen, vaag doen, storen et cetera. Ze beweerde zelfs schaduwen gezien te hebben op een van de schermen! Ik denk dat de ogen van onze mol niet zo goed zijn…

Door naar aflevering 3, die ‘een zware keuze’ heet.
Bij de eerste opdracht waarin twee drietallen de weg naar een hotelkamer moeten vinden hebben de twee groepen de keus uit het meeslepen van een licht koffertje of een zware tas op wieltjes.
Het drietal Susan, Tygo en Jennifer kiest voor de zware tas.
Bij het andere drietal wordt gestemd: Freek en Jan-Willem kiezen voor het lichte koffertje en Sofie voor de zware tas. Meeste stemmen gelden dus het wordt het lichte koffertje, maar het ‘terloopse’ feit dat Sofie voor ‘zwaar’ kiest is volgens mij een aanwijzing.
Het ene drietal - Susan, Tygo, Jennifer – gaat per pont van de ene naar de andere kant. Het andere drietal krijgt het bizarre idee dat de pont veel te lang duurt en dat ze per trein moeten: onder het water door! Een tunnel in de grond: dé plek waar een mol zich voelt, als een vis in het water. Vervolgens verdwalen ze enorm. Een van het trio Sofie, Jan-Willem, Freek moet de mol zijn, en op de een of andere manier ;-) denk ik dat het Sofie is.   
De tweede opdracht is een roeiwedstrijd in een drakenboot. Sofie zit helemaal achter in de boot. Ik denk dat straks bij de ontknoping beelden getoond worden van een achterste roeier die niks doet… of nog erger: remt door de peddel stil in het water te houden! De achterste plek in een boot is dé mol-plek!
Tussendoor wordt de hele pot nog even weggestuurd naar de negende aflevering. Freek en Sofie doen dat zomaar zonder met de anderen te overleggen. Hele rare actie, waarin Sofie het initiatief neemt. Zij is het brein achter deze rare actie en die arme Freek wordt er gewoon in meegesleurd.  

Tenslotte:

  • Sofie zat bij de eerste executie in aflevering 1 naast Daphne en die had in theorie naar huis gemoeten, maar dat gaat dan ff niet door;
  • Sofie zat bij de tweede executie in aflevering 1 naast Maurice, en hij moet naar huis;
  • Sofie zat bij de executie in aflevering 2 naast Owen, en hij moet naar huis;
  • in aflevering 3 gaat de executie niet door. Als mijn theorie opgaat had Susan eruit moeten vliegen. Maar die had sowieso een vrijstelling. Hmmm...


Nou, we zullen het zien hè…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten