Mijn lijst met blogs

zaterdag 10 september 2011

219

Niet iedereen is opgegroeid met een computer. Ook zijn er voldoende functies waarin een PC geen enkele rol speelt. Dan moet het maar net in de ‘interessezone’ van iemand zitten, om zich toch te verdiepen in ‘internetten’ en ‘emailen’ en zich de geheimen van de digitale wereld enigszins eigen te maken.

Deze week kreeg ik een sms van zus waarin ze vertelde dat ze een vakantie voor het gezin had geboekt. Duurt nog ruim 10 maanden, maar ze hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken. Het nieuws was op zichzelf natuurlijk leuk, maar het was vooral een bijzondere sms omdat deze vakantie helemaal door zus was uitgezocht én geboekt op internet. Zus is een van de vele mensen waaraan de digitale revolutie vrijwel helemaal voorbij gegaan is, terwijl man en kinderen de hele dag aangesloten zijn op die cyberwereld via telefoon, laptop en PC. Tót een paar weken geleden; toen kwam er een einde aan die periode. Zus kocht een laptop en zit nu wanneer ze het rijk alleen heeft, rustig zelf wat te surfen. Niemand die haar op de vingers kijkt, haar verbetert, haar laat zien hoe alles zóveel sneller kan. Nee, gewoon op haar manier en in haar tempo.

Gisteren stapte ik bij zus de keuken binnen en zat ze aan tafel met de laptop voor zich en de muis in de hand. Ze was weer even aan het surfen. De computer ging uit toen ik binnenstapte… maar ging later weer aan, toen we bedachten dat we in het voorjaar maar eens als drie zussies een nachtje naar de Achterhoek moesten. Zus ging op zoek naar leuke, geschikte accommodaties en vond die vrij vlot. De adressen van geschikte B&B-accommodaties werden nog wel op een briefje geschreven, maar de tijd dat ze onder Favorieten worden opgeslagen komt ook nog wel eens. Net als die eerste e-mail aan mij die (nog) niet is aangekomen.

Ik ben nu al bijzonder trots op zus die alsnog zichzelf iets leert, wat voor velen zo simpel en vanzelfsprekend lijkt, maar voor wie het nog niet kent, bijzonder complex is.
TOZ! (Trots Op Zus)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten