Mijn lijst met blogs

vrijdag 15 april 2011

097

Een klein verhaaltje.
Het is lunchtijd in het Drentse plaatsje Diever. Er lopen kleine clubjes gemeenteambtenaren door het dorp. Even de benen strekken, een luchtje scheppen of de boodschappen doen bij de plaatselijke bakker, slager, groenteboer… of alles in een keer in de supermarkt.
ForinaZee is met haar collega op de terugweg van die supermarkt naar de werkplek. Ze worden ingehaald door een collega van de buitendienst in zijn vrachtauto. In de bocht ziet ForinaZee dat de klep van een opbergruimte tussen de wielen van de vrachtauto open zwaait en dat er iets redelijk groots en zwaars op de weg valt. De collega in de vrachtauto hoort en ziet dit, hoog gezeten in de zware diesel, niet. En de personenwagens achter hem blijkbaar ook niet want niemand stopt om het voorwerp snel achter de rechtmatige eigenaar aan te brengen. ForinaZee is nieuwsgierig, rent naar het voorwerp: het is een stevige Stihl motorzaag. Ze tilt ‘m op en neemt ‘m mee naar het gemeentehuis. Best een zwaar ding maar ze wil de stoere, sterke, zelfstandige vrouw uithangen en slaat het aanbod van de collega, om de motorzaag ook een stukje te sjouwen, af. Eigenwijze.

Diverse luchtjescheppende collega’s vragen onderweg wat ze met een motorzaag, lopend door het pittoreske dorpje, moet. “Letterlijk van een vrachtauto gevallen!”
Terug in het gemeentehuis belt ze naar de teamleider van de buitendienst, die meteen zegt: “Jij hebt daar zeker een motorzaag liggen!”
Wat ForinaZee niet heeft opgemerkt is dat ze in het dorp voorbijgereden is door een collega, die op weg is van het gemeentehuis naar het onderkomen van de buitendienst. Wanneer hij bij het buitenbedrijf een telefoongesprek meekrijgt tussen de vrachtwagenchauffeur die er inmiddels achter is dat hij de motorzaag onderweg is verloren én de teamleider, kan hij hen vertellen dat hij ForinaZee met motorzaag door het dorp heeft zien lopen.
Wanneer ForinaZee met de teamleider van de buitendienst belt rijdt de collega in de vrachtwagen (zonder Stihl motorzaag) van Vledder naar Diever. Wanneer hij over de Raadhuislaan naar de hoofdingang van het gemeentehuis rijdt, staat ForinaZee daar met de Stihl.
Hij is blij, knippert even met de lichten, en dan worden man en materiaal weer herenigd.

Eind goed, al goed.

En toeval zal dan toch wel bestaan…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten