Mijn lijst met blogs

vrijdag 1 april 2011

087

Een aantal weken geleden vroeg ik mij in de wachtruimte van de Paradontologie Praktijk Friesland  af waarom ik zelf, op een vrije dag, een afspraak om 08.30 uur had gepland… Vanochtend dacht ik het weer in de wachtruimte van de Maag-Darm-Leverspecialisten in het MCL. Ik had een afspraak met de MDL-verpleegkundige. Wie nu denkt: “hoe, wat , waar, waarom?” moet eerst maar even blog 040 lezen…
Ik had een afspraak omdat die in november zo gepland is, gewoon voor controle, voor de voortgang en niet omdat er nu een verslechtering zou zijn opgetreden of zo. Gaat gewoon nog steeds prima! Dus die afspraak was in no time voorbij en via het lab – altijd ff bloed prikken – liep ik weer naar de uitgang.

En toen viel mijn oog op een poster: Darmdialogen
Huh? Ik dacht even dat het over een lotgenotenbijeenkomst ging, maar het was toch écht de aankondiging van een theatervoorstelling in het MCL: een humoristisch drama over uw darmen. Laat ik eerlijk zeggen dat de poster gemengde gevoelens bij mij opriep en niet direct heel enthousiaste…

Thuis direct naar www.darmdialogen.nl gesurft want voordat ik een finaleoordeel vel, moet ik wel weten waar ik over oordeel. Toch?
Wat blijkt: afgelopen maart was ‘darmkankermaand’. Een maand waarin het de bedoeling was om het bewustzijn, het besef van de ernst  van  darmkanker, onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Ook voor deze vreselijke ziekte is inmiddels een lintje ontwikkeld: blauw.
De voorstelling Darmdialogen is onderdeel van die awareness-campagne van de Maag Lever Darm Stichting, die nog tot en met juni in verschillende ziekenhuizen wordt gespeeld.

Het kan absoluut helemaal aan mij alleen liggen… maar die awareness-maand voor darmkanker is helemaal aan mijn bewustzijn voorbij gegaan. Behoefte om naar de voorstelling te gaan, heb ik alsnog niet. Ik kan mij zelfs voorstellen dat het vooral publiek trekt dat zelf of in de naaste omgeving te maken heeft met de ziekte. Dat zijn mensen waarbij het al goed zit met die awareness, waardoor het doel niet wordt bereikt. Maar misschien schat ik dat verkeerd in.
Ik hoop het voor de initiatiefnemers.

In ieder geval blij dat na de reeks monologen, nu eens dialogen op de planken worden gebracht!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten