Mijn lijst met blogs

zaterdag 2 juli 2011

160

Tijdens de vakantie ging het schrijven gewoon door, alleen dan op de old school manier met pen en papier. De blogs 146 tot en met 160 (-152) zijn dan ook later overgetikt als ‘vakantieblogs’

25 juni 2011 (2)
De grote billboard bij Campos waren we al een aantal keren gepasseerd, maar gisteren schreven we dan ook werkelijk eens het webadres op dat onder de megagrote cowboyboots stond: www.tonymora.com
In Aleró bleek de fabriek te staan van cowboylaarzen die over de hele wereld worden verstuurd: python-, leguaan-, krokodil- maar ook ‘gewoon koeienhuid’ wordt er verwerkt in de factory op Mallorca. Boots met figuurtjes, met mooie gestikte bloemen, boots met geverfd leer (rood, blauw, groen, paars etc.), boots met puntneus en stompe neus: alles is er te koop of volledig naar eigen wens en smaak te laten maken. Oké, de prijs van een stel laarzen ligt dan ook ergens tussen € 250,- en € 2500,- ‘maar dan heb je ook wat’ (zullen we maar zeggen).
Bij de factory is een kleine store met ongeveer zes planken met laarzen voor dames en twee voor de heren. Maar ach, als op een van die twee planken nou nét die geweldige laarzen staan, maakt het niet uit of er nu twee of twintig planken gevuld zijn.
We kregen koffie aangeboden door ‘Tony’ (die zelf op redelijk doorleefde leguanenlerenlaarzen liep) en mijn lief vond de perfecte boot voor onder zijn spijkerbroek: het was bijna 30 graden maar speciaal voor het bezoek aan de cowboylaarzenfabriek droeg hij een spijkerbroek!
Afrekenen kon alleen maar contant, dus dat werd eerst een rit naar de plaatselijke bank. Daar had ‘Tony’ al op gerekend: uit een map kregen we een kopie mee met daarop een tekening van straten, twee blokje – ‘factory’ en ‘banco’ – en een route in pijltjes. Alsof we de bank zouden gaan overvallen en een vluchtroute op zak hadden!
Terug in de winkel lagen de nieuwe slofjes al klaar in een katoenen tas samen met een ‘present’: een houten plankje met het merk ‘Tony Mora’ er op en een uitsparing voor de hak. Oftewel: een ‘laarzen-uittrek-hulpplankje’.

Het is zaterdag en dan staan de naai-, lijm-, snij- en stikmachines in de cowboylaarzenfabriek stil, maar we mochten uiteraard een kijkje nemen.
Geweldig!
Allemaal rollen leer, bakken met hakken (hakkenbar), mallen en boots-in-wording op een rij.

We kregen een hand van de baas en zeiden graçias en adios.
Alleen een bezoek aan de factory van Tony Mora op een doordeweekse dag, is al reden genoeg om nog eens terug te komen op Mallorca!








1 opmerking:

  1. Dat hat in moaie fakânsje west, Forina! Moai om te lêzen. Bydewee:‘Laarzen-uittrek-hulpplankje’ hyt by ús in 'learzeknecht' (= laarzenknecht). Myn gemaal hat ien makke foar myn kekke roze reinlearzens ;-).
    Grts, Frou_Postma, Eastermar

    BeantwoordenVerwijderen