Mijn lijst met blogs

vrijdag 1 juli 2011

159

Tijdens de vakantie ging het schrijven gewoon door, alleen dan op de old school manier met pen en papier. De blogs 146 tot en met 160 (-152) zijn dan ook later overgetikt als ‘vakantieblogs’

25 juni 2011 (1)
Ze zijn er in een kleur, maar ook met een motiefje zoals stippen, Schotse ruit, bloemen, strepen en blokjes. Echte fashionista’s hebben een bijkleurende blouse aan maar bij de meesten is er niet gematched met de kleding.

Het is zaterdagochtend en dan treffen de vrouwen van Aleró elkaar op de markt achter de kerk. De manier waarop lijkt aan ongeschreven regels gebonden. Alle vrouwen van Aleró trekken namelijk een boodschappentas op wieltjes achter zich aan wanneer ze naar het plein gaan. Bij de groentekraam die enigszins beschut is met een geblokt kleed, worden de rijdende boodschappentassen naast elkaar gezet en pakken de wat oudere dames een waaier uit de tas. Zo kunnen ze zeker een kwartier in de kraam vertoeven en het leven even bespreken.

Heel af en toe loopt er een man met een trektas achter zich aan, maar die heeft het dan niet begrepen. Die doet écht boodschappen, maar daar gáát het helemaal niet om!

Met de camera in de aanslag gaan we ongeveer een kwartier op een strategische plek zitten en kieken zo een dertig dames met allemaal een andere roltas.
Zouden de tassen onder de vrouwen van Aleró een prestigeobject zijn?
In de mijne kan wel 25 liter en in die van jou maar 20!
Of: die van mij kan door drie vernuftige wieltjes aan beide zijden ‘traplopen’ en die van jou niet!
Of: ik heb de nieuwste Louis Vuitton en jij maar een Eastpak!
Ik geloof het vast.
Ik ken vrouwen en dat ‘trekje’ is internationaal!
        



 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten