Mijn lijst met blogs

donderdag 30 juni 2011

158

Tijdens de vakantie ging het schrijven gewoon door, alleen dan op de old school manier met pen en papier. De blogs 146 tot en met 160 (-152) zijn dan ook later overgetikt als ‘vakantieblogs’

24 juni 2011 (2)
Het orkest rolt over de droge heuvel naar onze veranda. Geen idee welke componist, maar het past prima in de sfeer van zon, warmte, palmbomen, rode aarde, stenen muurtjes, een huis met een rood pannendak en veranda en de buren vele droge velden en muurtjes verderop. Buren die van luide muziek houden, weten we inmiddels.
“Moeten we naartoe,” grappen we nu iedere avond. Want wat zijn we er twee avonden geleden goed ingetuind met de kuntry-muziek…
Het klonk écht als een live-optreden en dat had ook heel goed gekund omdat niet zo heel veel verderop een ranch met heel veel paarden en een restaurant staat. Dus daar had best een bandje kunnen spelen.
De volgende dag gingen we bij daglicht op onderzoek uit en zagen dat er bij de ranch écht geen optredens zijn. Er was maar een conclusie mogelijk: het was een geweldige live-cd geweest, opgezet door iemand met een voorliefde voor ‘luid’ én iemand met een goede muzieksmaak. En een brede muzieksmaak want vanavond worden we verrast door een klassiek concert.
Thuis is de muziek van de buren ontzettend irritant; is er sprake van overlast.
Hier is het een cadeautje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten