Mijn lijst met blogs

donderdag 30 juni 2011

156

Tijdens de vakantie ging het schrijven gewoon door, alleen dan op de old school manier met pen en papier. De blogs 146 tot en met 160 (-152) zijn dan ook later overgetikt als ‘vakantieblogs’

23 juni 2011 (1)
“Inca is het centrum van de leerindustrie. De donderdagmarkt die al zevenhonderd jaar plaatsvindt, en de talrijke kelderkroegen van Inca zijn befaamd” beschrijft de ene gids. In de andere gids wordt Inca weliswaar van ‘weinig uitstraling’ beticht, maar daarnaast aangeprezen met: “Men komt naar Inca vanwege de schoenen en andere lederwaren die men hier in de fabriek kan kopen of om in de gezellige ‘cellers’ te eten”.
Nou, voor mooie lederen producten op een markt die al 700 jaar bestaat, willen wij in de vakantie onze wekker wel zetten! Met de ogen nog half dicht en de radio nog maar even uit, zitten we vroeg in de auto op weg naar Inca.
De verwachtingen zijn hoog!
De reis verloopt voorspoedig en warempel, we hebben een parkeerplaats direct aan de markt, die absoluut groot is. Hij slingert door de hele stad… en biedt zo om de zeven kramen hetzelfde!
1. leren tassen / riemen / portemonnees
2. kralenkettingen en armbandjes van kraaltjes
3. goedkope slappe schoenen en flipflops
4. ondergoed
5. petjes en hoedjes van gedroogde palmbladeren
6. ordinaire kleding
7. nepparels waar Mallorca ook beroemd om is, volgens de reisgidsen.
Heel af en toe een ander soort kraampje, bijvoorbeeld met keukengerei en peper- en zoutstelletjes of playbackende indianen op panfluiten die computermuziek verkopen.

Ik wil niet negatief zijn of de azijnzure schrijver, maar de markt was helemaal niks! Volgens ons dan hè. Het was er druk dus er waren vast mensen (Duitse toeristen) die helemaal uit hun dak gingen.

Een ervaring rijker en een illusie armer – niks geen kekke leren boots – stapten we weer in de auto.
Morgen géén wekker!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten