Mijn lijst met blogs

donderdag 30 juni 2011

157

Tijdens de vakantie ging het schrijven gewoon door, alleen dan op de old school manier met pen en papier. De blogs 146 tot en met 160 (-152) zijn dan ook later overgetikt als ‘vakantieblogs’

24 juni 2011 (1)
Ooit gingen we een weekend naar Antwerpen… toen het Allerheiligen was. In Nederland zegt dat weinig maar in Antwerpen betekende dat: alle winkels en musea gesloten met uitzondering van één museum. Dat bezochten we dan ook en namen de tijd om alle schilderijen heel goed te bekijken. Verder was er toch niks te doen in de regenachtige stad (want dat deed het ook nog eens).

Vandaag was dé toeristische attractie van Palma de Mallorca gesloten toen we er aankwamen. Nou dat kan, zeker in siëstatijd, dus maar even verder gelopen door de stad voor een lange lunch… dat hoort zo tijdens siëstatijd en voor goede eters als wij, is twee keer uitgebreid eten per dag helemaal geen straf!
Na de uitgebreide lunch liepen we verder door de straatjes van het deels ommuurde centro. Nadat we voor de tweede keer geconstateerd hadden dat het toeristische hoogtepunt nog gesloten was, volgden we de bordjes naar de Banys Arabs: een gewelfde hal die gedragen wordt door slanke zuilen uit de Moorse tijd. Met andere woorden: de restanten van een Arabisch badhuis, zomaar op een binnenplaats.
Wanneer ver na 17.00 uur de winkels in het centro nog steeds dicht zijn en de deuren van de toeristische attractie gesloten blijven, gaat er bij mijn lief een lampje branden: “Doe mij eens een van die twee gidsen!”
Hij zoekt op feestdagen en het oog valt meteen op 24 juni: Sant Joan.
Van feestelijkheden is geen spoor te herkennen, maar dat de Mallorcanen hebben gedacht “mooi een dagje vrij” moge duidelijk zijn. Zo vergaat ons dat ook op bijvoorbeeld Hemelvaartsdag, nietwaar! Lekker een vrije dag…
Die kathedraal La Seu gaat vandaag niet meer open.
We pakken een terras, bestellen een cervesa en een vino rosado en halen elk ons boek uit de rugzak.

Heerlijk zo’n rustdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten