Mijn lijst met blogs

zaterdag 12 maart 2011

072

072
Daar stonden ze op een podium, in een voorzichtig zonnetje, op het plein in de binnenstad van Leeuwarden: drie winnaars van een TomTom. Er waren vier winnaars, maar er was een niet aanwezig, dus die krijgt de prijs neem ik aan thuisgestuurd. Een giechelende dame, een van de winnaars,  verklaarde dat ze geen auto heeft. Tsja, wat zeg je dan als ceremoniemeester? Nou, bijvoorbeeld dat ze hem ook op de fiets kan monteren…
Héél strak plan: fietst ze daar straks over de autosnelweg, omdat haar TomTom toch écht die route aangeeft…

Een kleine week na de opening van de nieuwe parkeergarage onder het Zaailand / Wilhelminaplein in Leeuwarden was de afsluiting van een feestweek waar ik persoonlijk helemaal niets van heb meegekregen. Is ook niet zo gek: waarom zou ik mijn auto in een parkeergarage zetten, wanneer ik een parkeervergunning heb voor de parkeerplaatsen hier in de straat? De afsluiting: uit een groep van 100 deelnemers aan een zekere prijsvraag werden 10 winnaars getrokken. Vier winnaars van een TomTom, vier van een e-bike, de hoofdprijs was een Citroen C1 en de superhoofdprijs was een C1 die € 1750,- meer waard was. Meer accessoires? De groep ‘gadingmakers’ had zich verzameld in een tent tegenover het podium. Na de eerste set van de band Vangrail – best goed, maar waarom moesten we echt bij ieder liedje meezingen en meeklappen van de zanger? – betrad de ceremoniemeester van de prijsuitreiking het podium en kwam de groep deelnemers schuchter uit de tent.

Na de TomTom-prijswinnaars trok notaris Mulder – het was de eerste keer dat hij de eervolle taak had, en plein publiek op een redelijk groot podium briefjes uit een bowl te trekken – vier winnaars van een e-bike. Er ging een voorzichtige vreugdekreet uit de groep na iedere voorgelezen naam . Met een grote cheque in de ene hand en een bos bloemen – het was een behoorlijk gesponsord feestje: de bloemen waren van Drijver – in de andere, wilden de vier het podium weer snel verlaten, maar daar kwam niets van in! Vangrail kwam op het podium om hen toe te zingen: Queen werd ingezet. Ik had ‘bicycle’ best een toepasselijk nummer gevonden voor winnaars van een e-bike – oh, gesponsord door Lammert de Vries – maar het werd ‘We are the champions’.
Vangrail ging helemaal uit zijn dak en liet ‘We are the champions’ vloeiend overgaan in ‘We will rock you’. Wethouder Deinum die de prijzen mocht overhandigen deze middag leunde ondertussen nonchalant over een versterker en sloeg met zijn duim de maat. Volgens mij houdt ‘ie wel van een stevig moppie muziek. Een deel van de prijswinnaars stond intussen heel erg ongelukkig te zijn, in de schijnwerpers op het podium. Na een couplet en een refrein van ‘We will rock you’ greep de regie in en werden de vier winnaars verlost uit de ongemakkelijke situatie: ze mochten het podium via een trapje verlaten, waarop Vangrail het nummer snel afrondde.

De twee winnaars van de C1 kwamen er bekaaid van af: er klonk slechts een lauw applausje toen ze de cheque en de bloemen in ontvangst hadden genomen. Geen Vangrail die uit volle borst een winnaarslied inzette.

Toch een beetje een gekke volgorde…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten