Mijn lijst met blogs

maandag 30 mei 2011

124

De dame van SYP die zich eigenlijk versprak, had gelijk!
Om die openingszin te kunnen snappen, beste lezer, moet u toch eerst in de juiste volgorde de blogs 084, 096, 098 en 120 lezen. Sorry.

Vandaag lag er een grote envelop in de bus, formaatje A4. In de envelop zat een doosje met de logo’s van de gemeente Leeuwarden en Omrin en de slogan ‘Houd Leeuwarden schoon’ er op. In het doosje zaten suikervrije pepermuntjes. Dat doosje sugar free mints zorgde niet voor de enorme vreugdedans door de kamer… het waren de brief, de plattegrond met mysterieuze stippen en cijfers én de instructiefolder die in de envelop zaten! Lees en dans met mij mee:
Zoals waarschijnlijk bij u bekend, wordt het restafval in de binnenstad van Leeuwarden voortaan met behulp van ondergrondse containers ingezameld. Inmiddels is het plaatsen van deze containers zover gevorderd, dat ze binnenkort door u in gebruik kan worden genomen.
Op maandag 6 juni aanstaande om 10.00 uur worden de containers bij u in de buurt opengesteld. Vanaf deze datum kunt u uw huisvuilzakken zeven dagen in de week in deze containers deponeren.

Zie ons gaan: heup naar links, heup naar rechts, armpjes in de lucht, sprongetje en weer de heup naar links, heup naar rechts etc. We dansen, dansen, dansen!

Morgen op het werk meteen vrij vragen voor maandagochtend 6 juni. Ik verwacht namelijk als veelschrijver over de ondergrondse huisvuilinzamelingscontainers dat ik samen met J.H. Hubers (Bedrijfsdirecteur Inzameling en Reiniging van Omrin die de brief heeft ondertekend) en wethouder Diks maandag aanstaande de eerste KOMO-vuilniszak in de container voor het stadskantoor – nummer 141601 – mag gooien. De mysterieuze rode stippen en cijfers op de plattegrond slaan namelijk op de geplaatste containers, die elk een unieke code hebben. Het is namelijk wel de bedoeling dat bewoners hun huisvuil deponeren in de dichtstbijzijnde container. Is die container vol of werkt ‘ie niet, dan mag de reservecontainer gebruikt worden. Met andere woorden: de adresgebonden milieupas doet de grote mond van twee containers in de buurt openen. Best logisch.
In de brief wordt hierover geschreven:  
Elk adres krijgt twee containers toegewezen. Er wordt hierbij verschil gemaakt tussen ee hoofdcontainer en een reservecontainer. Voor u is het volgende van toepassing:
Hoofdcontainer code zuil:           141610
Reservecontainer code zuil:        141610

Nog een keer goed lezen: nummer 141610 en het reservegetal… 141610.
Dus wanneer de container vol of kapot is… moet ik mijn huisvuil tóch in die volle/kapotte container…

Ach, laat ik stoppen met zaniken en zeuren en uitgaan van het goede en positieve. Maandag doet 141610 het gewoon vanaf exact 10.00 uur goed en hij zal nooit vol zijn of kapot gaan.

Laten we nog een rondje maken: heup naar links, heup naar rechts, armpjes in de lucht, sprongetje en weer de heup naar links, heup naar rechts etc. We dansen, dansen, dansen!

1 opmerking:

  1. Goedemiddag,

    Allereerst mijn complimenten, u schrijft leuke blogs.

    Ik wil graag reageren op uw blog over de ondergrondse containers in de binnenstad. Het verbaast mij ook dat u twee gelijke containernummers heeft ontvangen. Wellicht is hier iets mis gegaan? Het kan ook zijn dat uw reservere container nog niet in gebruik genomen is. In de komende maanden worden steeds meer containers geinstalleerd, wellicht heeft het daarmee te maken.

    Als u zeker wilt weten welke container uw reservere container is kunt u contact opnemen met SYP, het voor u inmiddels welbekende service ynformaasje punt, via telefoon of email syp@omrin.nl.

    Met vriendelijke groet,

    Margriet Dankert
    Communicatieadviseur

    BeantwoordenVerwijderen