Mijn lijst met blogs

zondag 14 augustus 2011

195

Het kan soms zo lekker zijn: even lachen om helemaal niets. Nou ja niets… om iets dat eigenlijk weinig om de hakken heeft. Laat ik het zo zeggen.
Eergisteren toonde mijn lief een gedownloade app op zijn phone. Een die al een behoorlijke bekendheid geniet (blijkt) maar die wij tot voor kort helemaal nog niet kenden: Talking Tom.
Wie met zijn telefoon apps kan downloaden zou ik willen adviseren: zoek ‘m eens op, download ‘m en vind je het niks verwijder je ‘m gewoon weer. Talking Tom is gratis.
En dan wel Talking Tom en niet Talking Tom 2 of Talking Chicken of Talking Alien. Want Talking Tom is de aller, allerleukste!

Wat kan en doet Talking Tom:
- hij kan een aangeboden glas melk leegdrinken (een virtueel glas melk hè)
- hij kan spinnen wanneer hij geaaid wordt (bij het aaien op de kop gaat ‘ie zijn armpjes ook nog bewegen. Armpjes? Voorpoten, maar deze Tom cat staat op twee benen, vandaar…)
- hij kan reageren op klappen (hoofd, buik)  of het trekken aan de staart (voor de sadistische smartphonehouders)
- hij gaat geeuwen wanneer er te lang niets gebeurt
- hij kan krassen maken op het glas van de smartphone met zijn nagels (niet echte krassen natuurlijk)
En bovenal: Tom herhaalt wat tegen hem wordt gezegd. Dat doet hij met een vervormde stem. Klinkt een beetje als de vervormde stem van iemand op tv die niet herkend wil worden. De stem is nogal hoog.
En dat laatste kunstje van Talking Tom – praten – is hilarisch!
Ik kan niet verklaren wat er zo hilarisch is aan de herhalende Talking Tom. Het is gewoon zo.

Tipje voor wie een slechte dag heeft of een depri moment: alle frustraties aan Talking Tom vertellen en de zinnen klinken uit zijn poezensnoet ineens heel grappig. Het leven is zo simpel soms ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten