Mijn lijst met blogs

dinsdag 4 januari 2011

004

De commercial van telsell.com van ruim een jaar geleden was en is écht tenenkrommend. De Nederlands ingesproken, van origine Amerikaanse, commercial is onrealistisch en over the top.

“Vanaf nu kunt u de afstandsbediening gebruiken of heerlijk een boek op de bank lezen, heerlijk warm en comfortabel.
Gebruik uw laptop zonder dat u het koud krijgt of geniet van een snack terwijl u lekker warm blijft.
<peep> is gemaakt van een ultrazachte dikke en luxueuze fleece met oversized mouwen, zodat u uw armen en handen kunt gebruiken en toch kunt genieten van de warmte in huis, zonder dat u uw kachel op een hogere stand hoeft te zetten.
<peep> is supergroot en comfortabel in één maat die iedereen past. Nooit meer last van koude voeten.
Perfect om bijvoorbeeld snel even iets uit de keuken te pakken.
Dus nu kunt u uw baby makkelijk in uw armen houden of samen met uw huisdier op de bank terwijl u een boek leest of tv kijkt.
<peep> is ook perfect voor buitenactiviteiten. Lekker comfortabel en warm blijven terwijl het ’s avonds buiten fris wordt of tijdens sportevenementen.”

En dit zijn nog maar een aantal heel rare zinnen uit de twee minuten durende commercial waarvan de tekst héél snel ingesproken is. Dus er wordt een vat vol belachelijke voordelen van dit geweldige product in 120 seconden over de kijker gestort.

Enig idee welk product er wordt aangeprezen?
Natuurlijk wel: de Snuggie! Wie kent ‘m niet!

De fleecedeken met mouwen, die men in de commercial niet alleen over zich heen legt, maar ook gewoon met het hele gezin draagt op de tribune bij een buitensportwedstrijd. Zoals gezegd: onrealistisch en over the top.

En toch… an sich… voor een kou-kleum…

Helemaal geen rare uitvinding toch? Geef toe, beste lezer. Wanneer de commercial niet zo belachelijk was geweest, waardoor er niets voor nodig was om ‘m belachelijk te maken… dan lag u deze tekst nu te lezen, lekker warm en comfortabel, met laptop op schoot… onder een Snuggie.

Net zo lekker warm en comfortabel als de tekst is opgesteld… met laptop op schoot… onder een <peep>. 

1 opmerking:

  1. Laten we wel wezen, bij een over-the-top product hoort een dito reclame ;-) voor mij overigens geen -peep- ik zet de kachel net zo lief een graadje hoger...

    BeantwoordenVerwijderen