Mijn lijst met blogs

maandag 17 januari 2011

021

Zondag 16 januari - bijna 5 miljoen kijkers voor Boer zoekt vrouw.
Ik was er een van. Durf ik best voor uit te komen.
Het is gewoon smullen van een soort bouquetreeks op tv. Alhoewel… 95% van de tijd zit ik met kromme tenen te kijken, dus misschien is het meer een bevrediging van een bepaalde behoefte aan ergeren. De overige vijf procent is zwijmelen, kijken naar de verschillen tussen mensen en als derde: vragen verzamelen.

Zo vind ik het leuk om te zien wat voor bende boer Gijsbert in en om de boerderij heeft. Binnen is geen muur op fatsoenlijke wijze behangen of gestukt en op het erf staat écht heel veel zooi. Boer Richard daarentegen heeft geen boerderij maar een business, waar alles netjes, schoon, opgeruimd en gelikt is. Gisteren werd op beide bedrijven, van een koe de hoeven bekapt. Boer Gijsbert deed dat zelf handmatig met een bekapmes (heet dat zo?). Boer Richard had een soort koeienpedicure in dienst genomen met – het leek wel – een slijptol (in het noorderlands: flex).

Een aantal verzamelde vragen gisteravond:
- wat zien vrouwen in boer Marcel?
- is boer Frank altijd zo onaardig of komt dat door het monteren van alleen fragmenten waarin hij kortaf en bits is?
- snapt Sonja nu werkelijk waarom ze naar huis gestuurd is?
- gaat het beter met de verlegen Yvonne, wanneer er geen camera’s op het arme kind staan? (alhoewel: ze heeft zelf een brief geschreven, dus zo zielig is ze nu ook weer niet…)

Maar de meest belangrijke vragen naar aanleiding van gisteren:
- welke groene plantjes ploegde boer Marcel om? (niet onderploegen maar omverploegen)
- waarom een gewas zaaien, wanneer het niet geoogst hoeft te worden?
- blijft dat uit de grond getrokken groen nu gewoon op het land liggen?

Volgens zus zouden het wel eens ‘zuurstofplantjes’ kunnen zijn geweest: plantjes die niet gezaaid worden om later op te eten (door mens en/of dier) maar om de grond te verbeteren…

Wat was het nu aardig geweest, dat dit soort ‘dingen’ ook eens werden uitgelegd in een uitzending.

Is er een agrariër of een akkerbouwdeskundige die mij kan vertellen om watvoor groene plantjes het ging én waarom ze ‘om’ moesten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten